Mărire scris
Micșorare scris
Alb/Negru
Inversează culorile
Valori implicite
Audio

„Alegerea profesiei – moment excepţional pentru viitorul nostru”

Cu gândul la viitoarea profesie, elevii claselor a XII-a A şi a VII-a C şi elevi de la CSSC Năsăud au efectuat o excursie în Municipiul Bistriţa, activitate cuprinsă în cadrul parteneriatului „Alegerea profesiei – moment excepţional pentru viitorul nostru” şi având ca principal scop dezvoltarea capacităţii de informare privind cariera (lumea profesiilor şi universul şcolilor).

Obiectivele acestui proiect au fost cunoaşterea specificului judeţean al lumii profesiilor, identificarea profesiilor tradiţionale în judeţ, identificarea rolului pasiunii în exercitarea oricărei profesii, formarea şi dezvoltarea capacităţii decizionale, cunoaşterea a cât mai multe tipuri de muncă şi nu în ultimul rând stimularea motivaţiei învăţării continue în scopul dezvoltării propriei cariere.

Vizita care stârnit cel mai mult curiozitatea elevilor a fost la SC Leoni Wiring România Bistriţa, societate care produce cablaje electrice pentru renumitele mărci de automobile BMW, Mercedes şi Rolls-Royce. Având un managemet asigurat de o echipă germană, SC Leoni Wiring România Bistriţa a impresionat elevii prin organizarea riguroasă a muncii, tehnologia modernă folosită în procesul tehnologic, automatizarea linilor de producţie dar şi prin calitatea produselor pe care le realizează această societate.

A doua vizită, la fel de importantă pentru elevi a fost la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – filiala Bistriţa. Au fost vizitate sălile de curs, amfiteatrele şi laboratoarele universităţii. Elevii s-au bucurat de o primire călduroasă din partea cadrelor didactice care le-au prezentat câteva aspecte ale specificului universităţii dar şi câteva aspecte ale vieţii de student, exprimându-şi speranţa ca o parte din elevii prezenţi să devină studenţi ai universităţii.

Iniţiat de profesoara Bogdan Marilena, coordonat de profesorii Zăgrean Viorel Leontin şi Petrean Aurora şi sprijinit de Consiliul Local Feldru, parteneriatul s-a bucurat de un real succes în rândul elevilor.

1